Eilen oli paha päivä. Tulevaisuus pelotti, tekemättömät työt ahdisti, Avecin flegmaattisen olemuksen pakkosietäminen ärsytti. Edes tämäniltaisen keikan odottelu ei riittänyt nostamaan fiiliksiä. Illalla pääni oli niin täynnä kaikenlaisia ikäviä ajatuksia, että olin hajoamispisteessä. Oli päästävä pois. Sen kummemmin ajattelematta hyppäsin vaatteisiini, tungin kajarit korviini ja lähdin ulos. Ilta oli tyyni ja lämmin, mutta pimeys iski vasten kasvojani. Nyt vasta tajusin, miten pitkällä syksy jo oli. Sitä hetken ihmeteltyäni lähdin kävelemään pimeässä vailla päämäärää.

Oli jännä sattuma, millaisessa järjestyksessä MP-kolmoseni arpoi soitettavat kappaleet. Ulos lähtiessäni olin niin vihainen, että kaipasin rähinää, raivoa, pahanolon purkamista ja toisaalta tsemppausta kaikkien niiden pahojen fiilisten keskellä. Soitin näköjään tiesi, mitä halusin kuulla - menomatkalla soivat Locking Up the Sun, Psychosis, Don't Mess With Me, More, Save Me, Illusion & Dream, Clevermind, Revolution Roulette, Fire ja Late Goodbye. Ainakin. Biisien määrästä voitte päätellä, että kävelin aika pitkälle.

Olisin voinut kävellä vieläkin pidemmälle, mutta pelkäsin etten jaksaisi enää takaisin. Kun käännyin, soimaan rävähti Where Do We Draw the Line. Niinpä tietenkin. Se olisi teemalauluni vielä hetken aikaa, mutta pian raja olisi lopullisesti vedetty.

Whatever tomorrow wants from me
At least I'm here, at least I'm free
Free to choose to see the signs
This is my line

(PotF: Where Do We Draw the Line)


Koska kävelin yksin pimeällä ja tyhjällä kadulla, aloin laulaa mukana. Kieltämättä se teki hyvää. Paha olo alkoi pikkuhiljaa väistyä ja muuttua sisuksi, päättäväisyydeksi, ehkä jopa pieniksi toivon pilkahduksiksi. Naurahdin, kun seuraavaksi alkoi soida Dawn, sillä olin jo kauan sitten  päättänyt, että se olisi seuraava teemalauluni. Sen avulla halusin ottaa vastaan uuden huomisen ja aloittaa uuden elämän puhtaalta pöydältä.

A new light is warm, shining down on you after the storm
Don't mourn what is gone, greet the dawn

n' I will be standing by your side
together we'll face the turning tide

(PotF: Dawn)


Jatkoin hoilottamistani öisellä kadulla. Paluumatkalla soitin tarjosi enempi hidasta ja hempeää, mikä sopi minulle oikein hyvin. Olin rauhoittunut. Hitaasti maleksien kävelin takaisin "kotiin" nukkumaan. Enää muutama yö, kyllä minä vielä sen aikaa kestän.