Nonni, tietokone sitten päätti alkaa lakkoilemaan just pahimpaan mahdolliseen saumaan. Viikonloppuna ja ens viikolla olisin tarvinnut nettíä ihan jatkuvasti työjuttuihin ja asunnon etsintään, mutta kone sitten päätti lakata toimimasta. Siksi en ole saanut keikkaraporttiakaan laitettua tuoreeltaan tänne blogiin. On se vaan ihme juttu, miten sitä tottuu pitämään tekniikkaa itsestään selvänä asiana. Sitten kun jokin lakkaa toimimasta, niin kylläpä on avuton olo.. 

So you're left with sanity to lose, cos the machine is a ruse

(PotF: Revolution Roulette)


Ei se kone onneksi ihan kokonaan hajonnut eikä mitään arvokkaita tietoja mennyt hukkaan [koputtaa puuta]. Kone käynnistyy kyllä, mutta tietoihin ei vaan pääse käsiksi. En tiedä mikä siinä hajosi, mutta sekä kaikki usb-portit että koneen sisäinen hiiri ovat kuolleet, eli siinä ei ole minkäänlaisia hallintalaitteita.  Kokeilin hetken aikaa navigoida pelkillä näppäinyhdistelmillä, mutta siinä ei saanut aikaiseksi mitään muuta kuin polttamaan päreensä.

Onneksi sentään kaikki tiedot on olemassa varmuuskopioina ulkoisella kovalevyllä, niin että saan ne käyttööni tarvittaessa. Ja työnantajan atk-velho saa hoitaa tietojen siirron vanhalta koneelta uudelle, niin ettei mun tarvi sen enempää repiä hiuksiani tän asian kanssa. Mutta ajankohta oli kyllä mahdollisimman huono. Olisin saanut uuden koneen jo parin-kolmen viikon päästä, joten siihen saakka tää olis kyllä voinut toimia. Enkä olis tarttenut enempää vastoinkäymisiä just nyt. Että kiitti vaan yhteistyöstä kaveri! Jupinaa...  :-(

So thanks for nothing I ain't feeling the magic
Kinda comic how I got tragic

(PotF: More)


Siinä sitten lauantaipäivänä mietin että mikä nyt neuvoksi. Jonkinlainen väliaikainen kone oli ihan pakko saada jostain. Kaljakaverilta saadun vinkin perusteella suunnistin sitten Anttilaan ja hain itselleni kakkoskoneeksi tällaisen pikkukaverin:

1905840.jpg

On muuten superpieni ja söpö laite! Tän helmenvalkoisen aarteen näyttö on vain 8,9 tuumaa ja kokonaismitat noin 17 x 25 senttiä, eli koko komeus mahtuu kätevästi jopa käsilaukkuun! Mulla on muutenkin tapana sanoa, että mitä mun käsilaukusta ei löydy, niin sitä ei tarvita. Nyt tuo sanonta saa aivan uusia ulottuvuuksia: eikun netti kainaloon ja menoksi! Mä oon tästä lähtien tooooosi mobiili. :-)