Mulla on nyt sitten kolmen päivän harkinta-aika tuon asunnon kanssa. Tai oikeastaan enää kahden, koska eilinen meni jo. Tarkoittaa sitä, että mulla on tasan tämä päivä ja huominen aikaa löytää parempi kämppä kuin tuo eilen katsomani, tai sitten mun pitää vaan lakata jahkaamasta ja ottaa se.

Jaa miksen sitten ottanut sitä heti? Hyvä kysymys. Kämpässä ei ollut sinänsä mitään vikaa, päin vastoin se oli hyvinkin iloinen yllätys. Se oli kauttaaltaan hyvässä kunnossa, keittiö ja kylppäri oli uusittu, kaapit oli siistit ja seinätkin laitettaisiin uusiksi ennen kuin pääsisin muuttamaan. Ja kaikki tarpeelliset palvelut oli siinä sopivan lähellä. Ainoa "ongelma" oli hieman erikoinen pohjaratkaisu, joka tulisi aiheuttamaan jonkin verran päänvaivaa sisustuksen suhteen. Mutta se on pientä se.

Mikä sitten pistää vastaan? Sen kun tietäisi. Voisko syynä yksinkertaisesti olla se, ettei heti ensimmäistä vastaan tulevaa muka voi ottaa ennen kuin pääsee vähän vertailemaan? Epäusko siihen, ettei homma kertakaikkiaan voi natsata samantien. Ja usko siihen, että kulman takana voisi odottaa jotain vieläkin parempaa. Jahkailu, päättämättömyys. Yks mun perisynneistäni. Ja siinä leikissä voi jäädä kokonaan ilman, jos ei osaa ajoissa lopettaa.

So can you name your demon?
Understand its scheming
I raise my glass and say "here's to you"
Can you chase your demon?
Or will it take your freedom?
I raise my class and say "here's to you"

(PotF: Illusion & Dream)


Toisaalta mietin, että voisiko syy jahkailuuni olla pelko siitä, että ero jotenkin konkretisoituisi heti kun löytäisin asunnon. Että todellisuus iskisi vasten kasvoja. Periaatteessahan se on ihan mahdollista, että ihminen alitajuisesti yrittää pitää kiinni vanhasta. Mutta asiaa mietittyäni totesin, ettei tässä kumminkaan ole kyse mistään sellaisesta. Kyllä tässä konkretiat on ihan perinpohjaisesti selvitetty itselle ja toiselle, eikä tämä ero vaadi enää mitään sen kummempaa henkistä sinettiä. Sitä paitsi, osaan olla jo vähän innoissanikin uudesta tulevasta kodistani. En minä sen löytymistä halua viivyttää.

It's time to let go, it's time to carry on with the show

(PotF: Dawn)


Ei siis auta kuin jatkaa etsintöjä niin kauan kuin vielä ehtii. Eilen illalla nähdyt kaksi asuntoa voin saman tien unohtaa, toinen oli pahasti remontin alla ja ihan liian kallis laatuun nähden, toinen taas pieni ja suloinen hyvällä paikalla, mutta loppujen lopuksi mulle ihan liian pieni. Tänään olisi edessä vielä muutama näyttö. Ainakin kolme asuntoa meinasin katsastaa, mutta jos vain ehdin niin jopa viisi näyttöä olisi tarjolla. Ennalta arvioituna yksikään niistä ei ole tuon ensimmäisen veroinen, mutta ehkäpä joku niistä yllättää positiivisesti. Ja täytyyhän sitä vertailupohjaa saada, että tuo ensimmäinen alkaisi tuntua houkuttevammalta.

Toivottavasti osaan pian lopettaa jahkailun ja ihan tosissani innostua jostakin näkemästäni asunnosta. Vaikka sitten siitä ensimmäisestä, niin että voisin heti huomenaamuna soittaa sinne ja kertoa ottavani sen vastaan. Voi tätä päätöksenteon hankaluutta!