Vähän aikaa sitten tajusin, että melkeinpä kaikkea viimeaikaista toimintaani oli leimannut henkisen valmistautuminen tulevaan eroon. Olinhan alkanut kirjoittaa tätä blogia, alkanut puhua ongelmistani kavereille, alkanut viettää yhä enemmän ja enemmän aikaa itsekseni ja omissa kuvioissani. Siitä huolimatta lopulliset tapahtumat alkoivat vyöryä eteenpäin paljon nopeammin kuin osasin odottaa.

I could pray and trick with a double tongue, but the only fool here's me

(PotF: Maybe Tomorrow is a Better Day)


Tämän tajuttuani aloin miettiä, olinko toisen selän takana salaa hiiviskelevä lurjus. Olinhan avoimesti kirjoittanut blogissani asioista, joita en kuitenkaan pystynyt myöntämään Isännälle suoraan. Tunsin huonoa omaatuntoa myös siksi, että olin ihan tosissani suunnitellut eroa, mutta en silti pystynyt keskustelemaan siitä avoimesti. Suoraan kysyttäessä olin jopa kieltänyt haluavani sitä. Lisäksi olin muutaman kerran alustavasti vilkuillut asuntoilmoituksia - ihan vain varmuuden vuoksi, ollakseni edes vähän perillä asuntotilanteesta jos sellainen tilanne yhtäkkiä tulisi eteen. Olinko siis oikeasti kaksinaamainen petturi ja lurjus?

Save me
I'm my own worst enemy
Running headlong to the wall cos I want my freebie

(PotF: Save Me)


Ei, enhän minä ole sellainen! Ainakaan en voisi koskaan tahallisesti ja systemaattisesti toimia niin. Miksi sitten toimin niin kuin toimin? Olinko ehkä niin peloissani, että yritin vain epätoivoisesti turvata selustaani? Että jokin itsesuojeluvaisto sai minut alitajuisesti toimimaan toisen selän takana, järjestelemään omia asioitani kuntoon ja ikään kuin valmistautumaan lopulliseen eroon. Näin sen täytyi olla. Olinhan se kuitenkin minä, joka joutui lähtemään pois nykyisestä asunnostamme ja järjestämään asiansa ja elämänsä aivan kokonaan uusiksi. Taisin sittenkin olla pelkuri, joka ei uskaltanut kohdata todellisuutta vaikka syvällä sisimmässään tiesi mitä halusi. Pelkuri, joka epätoivoissaan tarrautui siihen ohueen turvaverkkoon, jonka varassa pystyi sinnittelemään vielä hetken.

Save me
You're the only out I see
N' I need your love the most when I least deserve it

(PotF: Save Me)


Voitte arvata, etten ollut itsestäni kovinkaan ylpeä. Tässä asiassa olin kuitenkin mieluummin pelkuri kuin lurjus. Enhän minä mitään pahuuttani tehnyt. Ainakaan en missään vaiheessa halunnut loukata.