Eilen illalla aloitin asunnonmetsästyksen. Mitäpä sitä muutakaan voisi lauantai-iltana tehdä kuin istua yksin kotona ja surffata läpi netin asuntoilmoituksia? Onko tässä havaittavissa hieman katkeruutta? No ei sentään. Eihän se kauhean kivalta vaihtoehdolta kuulosta lauantai-illan ohjelmaksi, mutta oli kuitenkin ihan oma tietoinen valintani. Olin ollut perjantai-iltana humppaamassa ja lauantainakin tuli harrastettua aika rankasti liikuntaa, joten olin aivan poikki. Sitä paitsi minun oli aivan pakko saada homma edes jollakin tavalla alulle ennen kuin lähden viikon mittaiselle reissulleni. Sekin vielä! Olen siis huomenaamuna lähdössä taas työmatkalle, enkä koko viikon aikana pysty tekemään juuri mitään muuttoasian hyväksi. Äh!

Asuntoilmoitusten surffailu osoittautui yllättävän rankaksi puuhaksi, ainakin silmille ja niskoille. Tihrustin pieniä kuvia nenä kiinni ilmoituksessa, niin että hetken päästä silmät sattuivat eikä surffailuasentokaan ollut sieltä ergonomisimmasta päästä. Lisäksi minua rasitti henkisesti se, etten oikein pystynyt viemään asioita eteenpäin. Koska oli viikonloppu ja iltamyöhä, en pystynyt ottamaan yhteyttä välittäjiin ja sopimaan yhtään asuntoesittelyä. Ainoa mitä pystyin tekemään oli se, että merkitsin kiinnostavat asunnot muistiin, jätin välittäjälle viestin ja jäin odottamaan yhteydenottoa. Yhteydenottoa, joka tulisi juuri kun olin poissa kaupungista. Äh, miten turhauttavaa!

Muutamilla nettisivuilla oli ihan kätevän oloisia asuntovahteja, joihin pystyi määrittämään omat hakukriteerinsä, ja jonka perusteella vahti lähettäisi uudet asuntoilmoitukset sähköpostilla. Täyttelin tietoni pariin sellaiseen vahtiin ja jäin odottamaan, tipahtaisiko tieto unelma-asunnostani suoraan sähköpostilootaan.

Jos etsisin omistusasuntoa, tänään sunnuntaina olisi yksi parhaista päivistä kierrellä esittelyissä asuntoja katselemassa. Mutta kun en etsi. Tässä tilanteessa en halua sitoutua tähän paikkakuntaan niin pysyvästi, että edes harkitsisin asunnon ostamista. Halusin rauhassa miettiä, jäisinkö tänne vai olisinko ehkä onnellisempi jossain muualla. Siksi ainoa järkevä vaihtoehto oli vuokra-asunto. Mihinkään kiireellä valittuun, tilapäiseen rotankoloon en silti halua muuttaa. Haluan löytää asunnon, jossa oikeasti viihdyn. Jossa voin aloittaa uuden elämäni positiivisin mielin ilman, että seinät kaatuvat päälleni jo ensimmäisten päivien aikana. Haluan löytää kodin.

Flow with life down the drain
Memories and force of will sustain
Where will I be tomorrow..

(PotF: Stay)